MOLT MÉS QUE
FORMATGES

Les cabres d’en Peyu és un projecte que neix l’any 2020 de la nostra passió per les cabres, i amb el que pretenem donar a conèixer el sector primari revaloritzant la nostra feina i formació com a productors.

LES NOSTRES
PASTORES

Al capdavant del nostre ramat hi ha la Mireia i la Xen, dues veterinàries que amb tot el seu coneixement i experiència vetllen perquè les nostres cabres tinguin la millor qualitat de vida possible intentant que això es reflecteixi finalment en els nostres formatges. Ens encanta que les capitanes d’aquest vaixell siguin dues dones joves amb formació universitària i apassionades per la ramaderia.

ENS AGRADA CUIDAR DEL NOSTRE ENTORN

NETEGEM ELS BOSCOS

PREVENIM INCENDIS

EVITEM TRANSPORTS INNECESSARIS

FUNCIONEM AMB ENERGIA SOLAR

Entenem el nostre ofici com una manera de viure, en el sentit més ampli de l’expressió. Som una contribució més d’un petit ecosistema instal·lat a Muntanyola. Des de 1.000 metres d’altitud, les nostres cabres alpines pasturen els boscos de l’entorn, netegen la zona i ajuden a prevenir-ne els incendis.

La llet que n’obtenim la transformem en formatge al costat mateix del corral, evitant transports innecessaris i reduint el màxim la petjada de carboni. Una petjada que tendeix a zero, ja que totes les instal·lacions s’abasteixen de l’energia que generem amb plaques fotovoltaiques.

Les Cabres d'en Peyu
Les Cabres d'en Peyu
Les Cabres d'en Peyu
Les Cabres d'en Peyu
Les Cabres d'en Peyu
Les Cabres d'en Peyu
Les Cabres d'en Peyu
Les Cabres d'en Peyu
Les Cabres d'en Peyu

L'EQUIP

LA MIREIA

Llicenciada en veterinària, de ben petita ja apedaçava els peluixos amb tiretes imaginant que algun dia es dedicaria a millorar la vida dels animals. El seu mètode de transport preferit és el cavall. Ha treballat al sector porcí i en empreses de genètica i reproducció. Ara, tot el seu coneixement i experiència, ens serveixen per tenir cura del nostre ramat. També té el títol de mestra formatgera i una passió absoluta.

LA XEN

Llicenciada en veterinària i en ciència i producció animal i tècnica en gestió d’empreses ramaderes, sempre ha viscut envoltada d’animals i amb el somni de ser veterinària per gaudir amb ells cada dia. També té experiència en vaques de llet i en el sector porcí, i tota aquesta formació i experiència són ara un dels pilars del nostre projecte. No és el primer ramat que ha de controlar, si li pregunteu pels seus gossos, veureu que en té un ramat bastant important també.

EN PEYU

És humorista, però per sobre de tot un apassionat de tot el que fa. Les cabres, el formatge i poder tirar projectes endavant en un entorn rural com és Muntanyola són la seva passió. Encara que molta gent es pensi que el búnquer d’en Peyu és el de Catalunya Ràdio, el seu búnquer real, on desconnecta  e tot i on fa el que realment li agrada, és al corral de les cabres.

I NO PODRÍEM DEIXAR-NOS LES NOSTRES CABRES